Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γυάλινο βάζο με λουλούδια




Να με πάλι! Έκανα σε ένα γυάλινο βάζο, απ αυτά που χρησιμοποιούν στους γάμους για στολισμό στα τραπέζια, έκανα λοιπόν decoupage, βάφοντας το σημείο που έφτιαξα, με λευκό αστάρι και μετά εφάρμοσα την γνωστή τεχνική για το decoupage. Μπορείτε να μου πείτε ένα τρόπο, για γυάλινο βάζο που μετά θα βάλω κερί μέσα, και να μην έχει αυτό το απαίσιο αποτέλεσμα, που φαίνεται στην ποιο κάτω φωτογραφία;



Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Decoupage σε μπουκάλι με τη Sarah key!!!!!


Ένα απλό μπουκαλάκι, που δεν ξέρω καν τι είχε μέσα, έγινε ένα ωραίο διακοσμητικό μπουκαλάκι.
Για να λέμε την αλήθεια το δημιούργημα ξεκίνησε πειραματικά, δηλαδή, το ξεκίνησα για να δω αν αυτό το cracl κάνει δουλειά. ε τελικά κάτι κάνει (όχι και τα καλύτερα βέβαια). Και δεύτερον για να δω, αν η εκτύπωση σε ρυζόχαρτο Α4 απ το βιβλιοπωλείο σε λέιζερ εκτυπωτή μπορεί να γίνει decoupage.
Τελικά ναι, μπορεί να γίνει και ας φαίνεται στην αρχή ότι το ρυζόχαρτο δεν έχει πόρους για να μαλακώσει μόλις το βάλουμε στο νερό.

Πίνει νερό και μαλακώνει, τόσο γρήγορα που στην αρχή φοβήθηκα, γιατί έγινε σαν ρολάκι. Μόλις το γύρισα απ την ανάποδη στο νερό για να πιει και να μαλακώσει και η άλλη πλευρά και με μια βοήθεια να το κρατάω λίγο ανοιχτό, μετά εντάξει ήρθε στα ίσια του.

Το λάθος μου είναι ότι, το έβαλα σε κυκλική επιφάνεια και επειδή δεν είναι σας τη χαρτοπετσέτα, μια φλούδα δηλαδή δεν
στρώνει καλά στο λαιμό του μπουκαλιού. Άρα όποιος το επιχειρήσει καλύτερα να το κάνει σε πιο επίπεδη επιφάνεια.
Το αποτέλεσμα του πειράματος τι μας λέει;..........
Ότι ναι, το ρυζόχαρτο είναι μια πολύ ωραία λύση για καινούργιες δημιουργίες.






Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Γεια σε όλους, ένα ακόμα decoupage σε κόντρα πλακέ θαλάσσης (φαίνεται στην εικόνα πιο κάτω). Οικονομικό υλικό σε μεγάλες διαστάσεις 2,5 * 1,2 φανταστείτε πόσα οβάλ ή τετράγωνα βγάζει, το σχήμα οβάλ το έκανα με τις πιατέλες του φαγητού. Έβαλα τον άντρα μου να μου κόψει τα οβάλ, βέβαια απ ότι βλέπετε δεν είναι και τέλεια κομμένο αλλά το χειροπείητο έχει και τις ατέλειες του, μετά πέρασα βάση και έκανα το decoupage.